Lichaamsgeoriënteerde Psychotherapie

Basistraining Seksualiteit in Verbinding

De Heart & Sexuality trainingen zijn gebaseerd op  de lichaamsgeoriënteerde psychotherapie die een wezenlijke aanvulling vormt op andere gangbare therapeutische methoden. De thema’s die in dit programma met elkaar verbonden worden zijn intimiteit, seksualiteit en duurzame relaties.

De aanpak is gebaseerd op een aantal therapeutische concepten zoals Reichiaans lichaamswerk, systemisch werk, het werk van Willem Poppeliers rond seksualiteit (Sexual Grounding Therapie) aangevuld met de moderne inzichten uit zowel de cognitieve als meer lichaamsgerichte traumatherapie (a.s. ontwikkeld door Peter Levine). Aspecten die een rol spelen bij de vroege hechting worden meegenomen in de aanpak. Gezonde hechting is immers een basisvoorwaarde om je ook op seksueel gebied vanuit volle eigen expressie met de ander te verbinden.

De Heart & Sexuality trainingen zijn een zeer effectieve vorm van zelfontwikkeling, waarbij we op een heldere, directe en zuivere manier ingaan op seksualiteit en relaties.

Deelnemers krijgen de mogelijkheid om niet afgeronde ontwikkelingsstappen binnen de seksuele ontwikkeling te herkennen en in te halen, maar ook om zich voor te bereiden op komende ontwikkelingsfasen. Een belangrijk onderdeel van de training is het erkennen en verbinden van vader en moeder als onze (seksuele) bronnen. Daardoor kunnen we onze innerlijke mannelijke en vrouwelijke energieën in harmonie brengen en de kwaliteiten van onze voorouders voluit benutten. In de oefeningen en opstellingen beleven de meeste deelnemers voor het eerst een ondersteunende seksuele spiegeling bij de ontwikkeling van meisje tot vrouw en van jongen tot man. Ook het werken met generatielijnen leidt tot gronding van de persoonlijkheid en het brengt tevens een spirituele dimensie in het werk.

Praktische informatie

 

Basistraining Seksualiteit in Verbinding

Doelgroep: mensen die een intensieve persoonlijke ontwikkeling willen doormaken op het gebied van intimiteit, seksualiteit en relaties.
Studieduur: Twee modules. Elke module bestaat uit 3 blokken van 4 dagen.

Definitieve inschrijving voor de basistraining kan na deelname aan een van de Introductie- of Heart and Sexuality themaworkshops..

Na aanmelding via de website wordt een uitgebreid vragenformulier toegestuurd.


Data Basistraining Seksualiteit in Verbinding 2017-2018:

Module 1 - De seksuele ontwikkeling van het jonge kind
Blok 1: 24 t/m 27 februari 2017
Blok 2: 7 t/m 10 april 2017
Blok 3: 23 t/m 26 juni 2017

Module 2 - De seksuele ontwikkeling van de puber en adolescent
Blok 4: 8 t/m 11 september 2017
Blok 5: 8 t/m 11 december 2017
Blok 6: 9 t/m 12 februari 2018

 

De basistraining 2018-2019 start op 13 -16 april 2018. De overige data en kosten zijn binnenkort bekend.
 

Kosten basistraining 2017-2018

  • Cursuskosten basistraining € 3300, of per module € 1650,  excl. verblijfskosten en kosten leertherapie.
  • De verblijfskosten per cursusblok bedragen € 265 * , inclusief maaltijden en overnachting, ter plaatse te voldoen. (* prijspeil 2016, evt. prijsverhoging in 2017 voorbehouden).
  • Subgroepen: er worden kleine groepen tussen de blokken door georganiseerd waarbij deelnemers onder leiding van een Hart & Seksualiteitstherapeut aan hun eigen proces kunnen werken. De kosten hiervoor bedragen circa € 90 per sessie, te voldoen aan de therapeut.


Betaling in termijnen is mogelijk na overleg met het secretariaat. Hiervoor worden kosten (5%) in rekening gebracht.

Trainer: Maya Kerstan en  Pieter Ruigewaard 


Locatie: Centrum De Horst, Meddo (nabij Winterswijk)

Infosheet

Artikel Maya Kerstan (Engels) 

Nieuwe website BMO

Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe Bodymind website, naar verwachting wordt deze begin mei gelanceerd. Ons nieuwe logo onthullen we hierbij alvast, je zult dit de komende tijd steeds vaker gaan tegenkomen! 

Zoeken

Algemene informatie

Nieuws en actueel

Lichaamsgerichte Diagnosiek en Interventies voor professionals
Jaartraining voor professionals, Start september  in Rotterdam. 
Lees meer...
opfacebook