Lichaamsgeoriënteerde Psychotherapie

Open workshop Familieopstellingen

In een workshop Familieopstellingen werk je met je familieverstrikkingen. Vanuit liefde voor het familie-systeem zal het kind altijd proberen dit systeem in evenwicht te brengen. Als bijvoorbeeld een van de ouders fysiek of emotioneel niet aanwezig is, neigt een kind deze lege plek op te vullen.
Dit leidt tot onzichtbare bindingen, de familieverstrikkingen, omdat het kind een last op zich neemt die het niet toebehoort. Ook zaken als buitenechtelijke relaties, vergeten of uitgestoten familieleden, incest, verslaving, ernstige ziekten kunnen ertoe leiden dat het kind een dergelijke zware last op zich neemt. Dit kan generaties ver teruggaan.

In de workshop wordt gewerkt met het in beeld brengen van deze familieverstrikkingen. Vanuit het thema dat je inbrengt plaats je intuïtief de belangrijkste betrokkenen in de ruimte. Er wordt gekeken naar het veld dat hier ontstaat. Binnen dit veld wordt gewerkt om de verstrikkingen helder te krijgen. Vervolgens wordt geprobeerd deze bindingen los te maken en de oorspronkelijke ordening te herstellen.

In de workshop wordt een dag lang gewerkt in een groep van 14-18 personen. Je geeft van tevoren aan of je daadwerkelijk een familieopstelling wilt doen. Als je voor de eerste keer deelneemt, is het aan te raden niet meteen een opstelling te doen, maar eerst representant te zijn. Je kunt dan neergezet worden in een familieopstelling van iemand anders. Overigens is een familieopstelling ook voor representanten een verrijkende ervaring. Er zijn vaak talloze ‘toevallige’ parallellen tussen de opstelling waarin je als representant deelneemt en je eigen familieverstrikkingen.


Praktische informatie

Doelgroep: mensen die kennis willen maken met het opstellingenwerk of een familieopstelling voor zichzelf willen doen. Ook therapeuten en hulpverleners die overwegen de opleiding familieopstellingen in het voorjaar te gaan volgen.
Studieduur: 1 dag van 09.30 tot 18.00
Kosten: € 175,00 als vraagsteller of € 55,00 als representant inclusief koffie, thee en (uitsluitend in Rotterdam) lunch.

Data: 

  • Zaterdag 24 juni 2017 in Centrum Djoj te Rotterdam

Trainer: Henne Arnolt Verschuren
 

Download infosheet

Ik wil me aanmelden

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwe website BMO

Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe Bodymind website, naar verwachting wordt deze begin mei gelanceerd. Ons nieuwe logo onthullen we hierbij alvast, je zult dit de komende tijd steeds vaker gaan tegenkomen! 

Zoeken

Algemene informatie

Nieuws en actueel

Lichaamsgerichte Diagnosiek en Interventies voor professionals
Jaartraining voor professionals, Start september  in Rotterdam. 
Lees meer...
opfacebook