Lichaamsgeoriënteerde Psychotherapie

Psychosociale basiskennis volgens PLATO

boekenophoofd

Voor 2017-2018 in prijs verlaagd!

In september 2017 start er weer een nieuwe opleiding Psychosociale Basiskennis. Je wordt door drie zeer bekwame en betrokken vakdocenten in 20 lesdagen stap voor stap door de stof geleid. Tussentijdse toetsen zorgen ervoor dat het diploma voor iedereen haalbaar is. Inbreng van casuïstiek maakt de stof levendig en ervaringsgericht. Tot nu toe hebben we een slagingspercentage van bijna 100%.

De opleiding wordt gegeven volgens de Plato-normen, is SNRO-geaccrediteerd en daarmee erkend door de zorgverzekeraars. Vanaf 1 januari 2017 vergoeden de zorgverzekeraars de complementaire psychosociale zorg alleen nog als je het diploma in bezit hebt. 

Peter Frugte geeft het onderdeel Psychologie (4,5 dagen). Daarin krijgt met name de ontwikkelingspsychologie aandacht, naast therapeutische basisvaardigheden als gespreksvoering. 

Boris van der Hijden geeft het onderdeel Psychiatrie (8,5 dagen). Er is veel aandacht voor psychopathologie aan de hand van de nieuwe DSM-5 typologie, maar ook de reguliere context van het ontstaan van een psychiatrische ziekte komt in beeld. De psychiatrische behandelmethoden worden behandeld en gaandeweg komen hierbij de risicofactoren in het werken met cliënten naar voren. Ook is er aandacht voor het overleg met collega’s binnen en buiten de eigen beroepsgroep.

Sigrid Paulussen geeft het onderdeel Algemene en Medische Basiskennis (7,5 dagen). Naast anatomie, fysiologie en pathologie wordt aandacht besteed aan zaken als wetgeving, organisatie van de gezondheidszorg, samenwerking en grenzen van het eigen vak.

SNRO-keurmerk-hbo-PsBK-Plato-klein


De bijscholing Psychosociale Basiskennis is als 'HBO Conform' geaccrediteerd door de SNRO en voldoet daarmee aan de zogenaamde PLATO-eindtermen.

 


Praktische informatie

Doelgroep: psychosociale hulpverleners in de complementaire zorg die zich bij willen scholen volgens de in het veld geldende normen.

PSBK 4, 2017

Data:
De opleiding PSBK gaat weer van start in september 2017. De data zijn op dit moment nog niet bekend.

Kosten opleiding 2017-2018: 
20 dagen € 2275 
Kosten losse modules: Medische Basiskennis los 7,5 dagen: € 835, Psychologie los 4,5 dagen: € 500, Psychiatrie los 8,5 dagen: € 940. 

Trainers: Psychologie:  Peter Frugte Psychiatrie: Boris van der Hijden, Medische basiskennis: Sigrid Paulussen

Locatie: Johannescentrum, Utrecht

 

Nieuwe website BMO

Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe Bodymind website, naar verwachting wordt deze begin mei gelanceerd. Ons nieuwe logo onthullen we hierbij alvast, je zult dit de komende tijd steeds vaker gaan tegenkomen! 

Zoeken

Algemene informatie

Nieuws en actueel

Lichaamsgerichte Diagnosiek en Interventies voor professionals
Jaartraining voor professionals, Start september  in Rotterdam. 
Lees meer...
opfacebook