Lichaamsgeoriënteerde Psychotherapie

Opleiding Somatic Experiencing Practitioner

tijger ontwaaktSomatic Experiencing is een psycho-somatische methode voor het helen van trauma, ontwikkeld door Dr. Peter Levine en beschreven in zijn boek 'De tijger ontwaakt'. Hij baseerde zijn theorie op zijn observaties van dieren in het wild. Dieren worden regelmatig met de dood bedreigd. Toch raken ze zelden getraumatiseerd. Ze weten instinctief hoe ze de intense energie die vrijkomt bij overlevingsgedrag moeten reguleren en ontladen.

Mensen zouden dit in principe ook kunnen, maar wij worden hierin beperkt door het rationele deel an onze hersenen. We 'houden ons groot' of 'zetten door', waarmee we een volledige ontlading in de weg staan. Hierdoor kunnen posttraumatische klachten zich ontwikkelen.

In de driejarige opleiding leren professionals hoe ze met de methode van SE met trauma kunnen werken. In de lesblokken wordt de theorie behandeld, zijn er demonstraties en wordt geoefend in kleine groepen. Deelnemers volgen gedurende de opleiding 18 individuele SE-sessies en 18 uur supervisie.

Om de opleiding te kunnen doen is deelname aan een tweedaagse introductieworkshop verplicht.

Praktische informatie

Doelgroep: professionals binnen het veld van de gezondheidszorg of onderwijs, zoals (lichaamsgericht) therapeut, psycholoog, arts, fysiotherapeut, coach enzovoort.

Studieduur: 12 opleidingsdagen per jaar verdeeld over 2 of 3 modules, aangevuld met 12 uur individuele sessies en 12 uur supervisie.

Data: Eerste jaar: 24 t/m 29 oktober 2016, 6 t/m 11 maart 2017.

Kosten: € 1875 per opleidingsjaar plus de kosten voor verblijf.

Trainer: Anne Janzen

Meer informatie

 

 

Nieuwe website BMO

Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe Bodymind website, naar verwachting wordt deze begin mei gelanceerd. Ons nieuwe logo onthullen we hierbij alvast, je zult dit de komende tijd steeds vaker gaan tegenkomen! 

Zoeken

Algemene informatie

Nieuws en actueel

Lichaamsgerichte Diagnosiek en Interventies voor professionals
Jaartraining voor professionals, Start september  in Rotterdam. 
Lees meer...
opfacebook