Lichaamsgeoriënteerde Psychotherapie

Neuroaffectieve psychologie en psychotherapie

Met deze internationale training over Neuro-Affectieve Ontwikkelingspsychologie en Psychotherapie krijgen de deelnemers een basisbegrip van de neuroaffectieve ontwikkelingspsychologie. Ze maken een begin met het integreren van deze benadering binnen hun behandelingsstrategiëen.

In de psychotherapeutische dialoog is het cruciaal om precies dit niveau van vermogen in de persoon aan te spreken dat de op dat moment mogelijke ontwikkelingsstap in gang zet. Met behulp van het didactisch concept van de ‘triune brain’ en een theorie van de volwassenheid via het aanleren van vaardigheden, biedt de training toegang tot psychobiologische bronnen, zwakheden en strategieën.

De eerste module richt zich op de algemene theorie van de hersenen en de persoonlijkheidsontwikkeling. De dynamiek van de autonome (sensorische), limbische (emotionele) en neocorticale (mentale) gebieden in de hersenen wordt behandeld, alsmede de wisselwerking tussen deze drie. Dit level wordt in Nederland gegeven.

De tweede module richt zich op de verschillende volwassen niveaus bij de vorming van mentale structuren, die behoren tot de neocortex, en de manieren waarop mensen betekenis en een doel in het leven en in de wereld organiseren.

De derde module concentreert zich op de limbisch-emotionele en de autonome zelfregulerende niveau’s van contact, interactie en regulering. We onderzoeken de structuren van ontwikkelingsgerichte bewegingen en contactgerichte interventies en trainen het gevoel van pacing, flow en nu-momenten.

De opleiding bestaat uit theoretische uiteenzettingen, demonstratiesessies, uitwisselingen van therapeutische sessies en oefeningen, discussie en supervisie.


Praktische informatie

Doelgroep: professionals met een praktijk in psychotherapie, zowel uit Nederland als andere Europese landen, liefst met minimaal 5 jaar ervaring.
Studieduur: 3 blokken van 4 dagen, verdeeld over een jaar. 
Data: Module 128 april-1 mei 2016. Module 2: 27 t/m 30 oktober 2016. Module 3: 26-29 januari 2017
Locatie: Module 1: De Poort in Nijmegen. Modulen 2 en 3:: Conferentiehotel Mennorode in Elspeet
Trainer: Marianne Bentzen
Kosten: € 650 per module. Hierbij komen nog de kosten voor verblijf en indien gewenst overnachtingen.

Infosheet

Nieuwe website BMO

Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe Bodymind website, naar verwachting wordt deze begin mei gelanceerd. Ons nieuwe logo onthullen we hierbij alvast, je zult dit de komende tijd steeds vaker gaan tegenkomen! 

Zoeken

Algemene informatie

Nieuws en actueel

Lichaamsgerichte Diagnosiek en Interventies voor professionals
Jaartraining voor professionals, Start september  in Rotterdam. 
Lees meer...
opfacebook