Lichaamsgeoriënteerde Psychotherapie

Het NeuroAffectieve Relationele Model™ (NARM)

voornarmDe rol van zelfregulering is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van het psychologische denken. Het NeuroAffectieve Relationele Model™ (NARM), dat is ontwikkeld door Dr. Larry Heller,  maakt de huidige kennis van zelfregulering toegankelijk voor professionals die ermee willen leren werken.

In een 2-jarig opleidingstraject, verdeeld over vier modulen van elk vijf dagen, laat Larry de deelnemers kennismaken met dit resource georiënteerde, niet-regressieve model. NARM richt zich zowel op het functioneren van het zenuwstelsel als op de relationele verbinding met anderen. 

Larry leert de deelnemers aan de training om gebruik te maken van de koppeling tussen psychologische aspecten en het lichaam, zodat de cliënt zijn fysieke zelfregulerende vermogen kan inzetten om  het zenuwstelsel opnieuw te reguleren.

Waar de psychodynamische psychotherapie vaak gericht is op het identificeren van pathologie en op het focussen op problemen, is NARM een model voor therapie en groei dat het werken met sterke punten benadrukt, maar ook oog heeft voor klachten of problemen. Het oriënteert zich op onze bronnen, zowel intern als extern, om de mogelijkheid tot zelfregulering te ondersteunen.

De meeste psychische en veel  fysiologische problemen worden herleid tot een verstoring als gevolg van onze overlevingsstijlen die in het verleden zijn ontstaan. Omdat de hersenen de neiging hebben om vanuit het verleden de toekomst te voorspellen, blijven deze patronen hangen in ons zenuwstelsel en vormen ze een adaptieve maar valse identiteit. Die overlevingsstijlen vanuit het verleden vervormen hiermee de huidige ervaring. Deze mechanismen, die hun aanvankelijke nut hebben overleefd, brengen een voortdurende afscheiding teweeg van ons authentieke zelf en van anderen.
Elk jaar zijn 5 individuele sessies en 5 supervisiesessies verplicht.

De training is geaccrediteerd door NIP-LWP. De volgende studiepunten zijn toegekend: Interventievaardigheden: 46, Algemene kennis en vaardigheden: 52, Diagnostiek en indicatiestelling: 7.

Larry Heller schreef samen met Aline Lapierre het boek Healing Developmental Trauma, over de NARM-methode. Meer informatie over het boek: http://tinyurl.com/pvzgwmk


Praktische informatie

Doelgroep: professionals met een psychotherapeutische achtergrond, bij voorkeur lichaamsgericht, met een lopende praktijk van tenminste 3 jaar.

Data: Eerste jaar: 4 - 8 maart, 28 sept - 2 okt 2017, 14 - 18 maart 2018, 11 - 15 sept 2018.

Onder voorwaarden is het mogelijk in te stromen in blok 2 (28 september-2 oktober 2017). Neem hiervoor contact op met het secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Kosten: € 750 per module van 5 dagen excl. verblijfskosten en bijkomende kosten (sessies en supervisie). Bij betaling van 2 modulen ineens 5% korting, bij betaling van 4 modulen ineens 10% korting op de cursusprijs.
Trainer: Larry Heller
Locatie: Conferentiehotel Mennorode in Elspeet

Download infosheet

 

Nieuwe website BMO

Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe Bodymind website, naar verwachting wordt deze begin mei gelanceerd. Ons nieuwe logo onthullen we hierbij alvast, je zult dit de komende tijd steeds vaker gaan tegenkomen! 

Zoeken

Algemene informatie

Nieuws en actueel

Lichaamsgerichte Diagnosiek en Interventies voor professionals
Jaartraining voor professionals, Start september  in Rotterdam. 
Lees meer...
opfacebook