Lichaamsgeoriënteerde Psychotherapie

Zomerworkshop De Maskermaker in Italië

Henne Arnolt Verschuren geeft in de zomer van 2017 opnieuw de vijfdaagse workshop De Maskermaker in Italië, in de omgeving van Turijn. De training wordt gegeven op een bijzondere en rustgevende plek, op boerderij Casa Ochetto in Castellino Tanaro. De opbrengst van de workshop gaat naar de stichting Casa Ochetto, die mensen die ernstig ziek zijn of zijn geweest de mogelijkheid geeft weer in balans te komen.

In de training vertrekken we vanuit het model van de karakterstijlen, een model wat de lichamelijke uitdrukking en beleving van de cliënt betrekt in het werk. Tegelijkertijd voegen we nieuwe gezichtspunten toe vanuit de dynamiek van de karakterstijlen, dat wat we ‘de Dans’ noemen. Dit vanuit het besef dat wat we bij de cliënt waarnemen voortdurend in beweging is en blijft. Het opmerken en volgen van deze beweging wordt daarbij een wezenlijk onderdeel van de begeleiding.

Op de eerste plaats introduceren we daartoe een meer nauwkeurige beschrijving van wat de beweging is die binnen iedere karakterstijl plaatsvindt door 4 verschillende posities te beschrijven binnen ieder van deze stijlen. We zoomen als het ware verder in op wat er binnen de stijlen gebeurt. Deze 4 posities worden door de cliënt vaak afwisselend ingezet, deels afhankelijk van de context waarin hij of zij zich bevindt. Op deze manier probeert de cliënt zich te reguleren binnen een gegeven karakterstijl.

Op de tweede plaats onderzoeken we wat er op dit gebied gebeurt in de relatie tussen begeleider en cliënt. Het is al veel langer bekend dat de relatie de belangrijkste factor is in het begeleidingsproces. Maar hoe kunnen we beschrijven wat er gebeurt binnen de therapeutische relatie? Door de diepere lagen binnen de karakterstijlen te onderzoeken, kunnen we beginnen een taal hiervoor te ontwikkelen.

De training wordt in Italië gegeven, in 5 dagen op een prachtige plek in Castellino Tanaro, in de bergen nabij Turijn. De eerste 3 dagen worden de klassieke karakterstijlen uit de lichaamsgerichte benadering onder de loep genomen en meer gedetailleerd ingekleurd. De laatste 2 dagen wordt gekeken naar de laag onder de karakterstijlen, het relationele aspect. Daarin verleggen we de focus naar de dynamiek van symbiose, nar-cisme en autonomie.

De workshop De Maskermaker is geaccrediteerd door de NOBCO. Als je niet met de auto wilt of kunt reizen, vlieg je naar Turijn en neem je daar de trein naar Ceva. Van Ceva word je met een busje opgehaald door de organisator.


Praktische informatie

Doelgroep: Mensen die met mensen werken
Prijs: €1095 incl. verblijf op basis van vol-pension en een 2-persoonskamer.
Cursusdata: 2 t/m 6 juli 2017
Locatie: Casa Ochetto, Localita Ochetti / Localita Grandis, Castellino Tanaro (CN), Italië (in de buurt van Turijn)
Deelnemers: minimaal 12, maximaal 20
Trainer: Henne Arnolt Verschuren

Download infosheet

Nieuwe website BMO

Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe Bodymind website, naar verwachting wordt deze begin mei gelanceerd. Ons nieuwe logo onthullen we hierbij alvast, je zult dit de komende tijd steeds vaker gaan tegenkomen! 

Zoeken

Algemene informatie

Nieuws en actueel

Lichaamsgerichte Diagnosiek en Interventies voor professionals
Jaartraining voor professionals, Start september  in Rotterdam. 
Lees meer...
opfacebook