Lichaamsgeoriënteerde Psychotherapie

Integral Somatic Psychotherapy (ISP)

voornarm

Dr. Raja Selvam geeft in 2016 en 2017 een training rond de door hem ontwikkelde Integral Somatic Psychotherapy (ISP). Met deze training, die bestaat uit drie modules, krijgen de deelnemers een introductie op zijn bijzondere manier van werken, die is gebaseerd op onder andere Postural Integration, Somatic Experiencing, Biodynamische cranio-sacraal therapie, Bioenergetica en Bodynamic Analysis en de op het werk van Reich gebaseerde lichaamsgeoriënteerde psychotherapie.

Raja gaat er vanuit dat het integreren van het lichaam essentieel is om de fysiologie van emoties en het proces van zelfregulering te kunnen begrijpen, maar dit is nog niet voldoende. Naast het fysieke lichaam (de ‘gross body’), hebben we tevens de beschikking over wat hij de ‘subtle body’ noemt. Dit bestaat uitsluitend op quantumniveau. In het Westen wordt het ook wel het energielichaam genoemd, maar dit is volgens Raja een misleidende term, omdat ook ons fysieke lichaam uit energie bestaat; alleen op een andere frequentie.

In de training maken de deelnemers kennis met het door hem beschreven subtle body-systeem, en met de manier waarop je zowel het fysieke als dit subtiele lichaam in de psychotherapeutische behandeling kunt aanspreken. Raja toont in de training aan hoe deze gelaagde vormen van embodiment uitdrukking geven aan al onze psychologische ervaringen, zoals perceptie, cognitie, affect, herinnering, verbale en non-verbale expressie en het verbinden met zichzelf en met anderen. Hij geeft inzicht in de quantumfysica die ten grondslag ligt aan de 'subtle body' en aan daaraan gekoppelde concepten als chakra's, energiecentra, primaire energiecircuits en secundaire energiestromen. In de training ligt de nadruk op het zelf ervaren van deze subtiele vormen van embodiment.


Praktische informatie

Instroom in module 2 is mogelijk onder voorwaarden. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Data: Module 2: 19-22 november 2016, Module 3: 4-7 mei 2017.
Kosten: Prijs per module € 650. Bij betaling van drie modulen in een keer 5% korting. Verblijfskosten per module: € 165 zonder overnachting, € 285 incl. overnachting (tweepersoons kamer)
Trainer: Raja Selvam
Locatie: Conferentiecentrum De Poort, Groesbeek (bij Nijmegen) 

Download infosheet

 

Nieuwe website BMO

Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe Bodymind website, naar verwachting wordt deze begin mei gelanceerd. Ons nieuwe logo onthullen we hierbij alvast, je zult dit de komende tijd steeds vaker gaan tegenkomen! 

Zoeken

Algemene informatie

Nieuws en actueel

Lichaamsgerichte Diagnosiek en Interventies voor professionals
Jaartraining voor professionals, Start september  in Rotterdam. 
Lees meer...
opfacebook