Lichaamsgeoriënteerde Psychotherapie

Sociocratische organisatie

Bodymind Opleidingen heeft gekozen voor een sociocratische organisatievorm. Kenmerkend hiervan is dat de besluitvorming niet volgens democratische principes verloopt, waarbij de helft plus één voldoende is voor een geldig besluit, maar volgens het beginsel van 'consent', waarbij een besluit slechts genomen kan worden als niemand een beargumenteerd en overwegend bezwaar heeft tegen het nemen van dat besluit.

Binnen deze organisatievorm is elk domein binnen de organisatie vertegenwoordigd in een organisatorische eenheid, een zogenaamde kring. Zo is er een kring voor docenten, voor leertherapeuten, kringen voor studenten per leerjaar en een facilitaire kring. Vertegenwoordigers van deze kringen vormen samen de Managementkring. Boven de organisatie is er een zogenaamde Bestuurskring, te vergelijken met de Raad van Bestuur, waarin ook vertegenwoordigers uit het veld van de psychotherapie en de maatschappij zitting hebben.

De studenten hebben hun eigen vertegenwoordiging binnen de Opleidingskring en de Managementkring. 

Klik hier voor het organogram

Meer informatie over sociocratie is te vinden op deze website.

Nieuwe website BMO

Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe Bodymind website, naar verwachting wordt deze begin mei gelanceerd. Ons nieuwe logo onthullen we hierbij alvast, je zult dit de komende tijd steeds vaker gaan tegenkomen! 

Zoeken

Algemene informatie

Nieuws en actueel

Lichaamsgerichte Diagnosiek en Interventies voor professionals
Jaartraining voor professionals, Start september  in Rotterdam. 
Lees meer...
opfacebook