Lichaamsgeoriënteerde Psychotherapie

Docenten en medewerkers

In dit overzicht vind je het opleidingsteam, externe docenten, gasttrainers en medewerkers die verbonden zijn aan Bodymind Opleidingen. Klik op de namen voor meer informatie.

Opleidingsteam

Rosalie de Best
Rosalie geeft binnen Bodymind Opleidingen de vakken Bodydramna, Groepsdynamica en intervisie'. Rosalie is getrouwd en is moeder van een zoon. 

marjolijne2014miniMarjolijne van Buren-Molenaar
Marjolijne is coördinator van het 1e,  3e en 4e jaar van de opleiding. Zij geeft de vakken Karakterstijlen, Ademwerk en Groepsdynamiek.  

Margaret Harten
Margaret Harten geeft de vakken Bio-Energetica en Bodydrama. Ze geeft ook bijscholingen en ontwikkelde de basiscursus lichaamswerk 'Leven in je Lijf'. 

Sjaak Overbeeke
Sjaak Overbeeke geeft bij Bodymind het vak Communicatieve Vaardigheden in alle vier de studiejaren. Hij schreef vier boeken, waaronder “Beter communiceren met voelers, denkers en doeners” en “Omgaan met gevoelsmensen, praktische gids voor denkers en doeners”.

Henne Arnolt VerschurenHenne Arnolt Verschuren
Henne Arnolt Verschuren geeft binnen de opleiding de vakken Energetic Integration, Groepsdynamiek en Overdracht-Tegenoverdracht. Hij is coördinator van het 4e jaar van de opleiding. Daarnaast geeft hij opleidingen en bijscholingen in systemisch werk. 

Leertherapeuten Integrated Psychotherapy

fredvandermeer miniFred van der Meer - Utrecht-Amsterdam 
Fred werkt sinds 1997 in zijn praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie. Hij is opgeleid in Energetic Integration en Tantra. Sinds 2000 vormt de doorgaande groep in de Ridhwan school van A.H. Almaas een grote inspiratiebron voor zijn werk en leven. Sinds 2012 volgt hij daar de teachersopleiding.

jeanethollenberg miniJeannet Hollenberg - Heemstede
Jeanet is opgeleid tot NLP Practitioner, lichaamsgeoriënteerde psychotherapie, psychodrama, systemisch werk en holistic pulsing.

johandegroof miniJohan de Groof - Deurne/Antwerpen, België
Johan is opgeleid in filosofie, theologie, orthopedagogie, lichaamsgeroriënteerde psychotherapie (Postural Integration), groepsdynamica en teamwork en systemisch werk. 

marinkahoeberichtsMarinka Hoeberichts - Amsterdam/Purmerend
Marinka volgde opleidingen in Postural Integration, rebalancing, voice dialogue, craniosacraal werk, tantra, meditatie en familieopstellingen.

Mini-Soer miniMini Soer - Amersfoort
Mini Soer is opgeleid in sociale psychologie en is trainer en therapeut Energetic Integration. Sinds 1998 werkt ze in haar praktijk "De Ontmoeting".

paolavanderhulst miniPaola van der Hulst - Rotterdam
Paola is geschoold in Neuro Linguïstisch Bodywork en Energetic Integration. Ook is ze Somatic Experiencing Practitioner.

ranaschaap miniRana Schaap - Zeist
Opleidingen en trainingen: Fysiotherapie, intuïtieve massagevormen, Tissue release, rebirthen, Postural Integration, Energetic Integration Therapie, Sexual grounding.

peterhoutman miniPeter Houtman - Esch (bij Den Bosch)
Peter geeft individuele en relatietherapie en coacht mensen uit het bedrijfsleven. Hij begeleidt mensen in hun persoonlijke, spirituele en zielsontwikkeling.

rudolphinebacker miniRudolphine Backer - Amsterdam
Rudolphine is opgeleid als ergotherapeut, trainer Emotioneel Lichaamswerk, Energetic Integration Therapeut en Somatic Experiencing Practitioner.

carolieneklCaroliene de Gruijter - Groningen
Caroliene is opgeleid in Energetic Integration, tantra, familieopstellingen, EFT en relatietherapie. Ze werkt in haar eigen lichaamsgerichte praktijk Voluitleven in Groningen. 

 

Trainers Medische en Psychosociale Basiskennis

Sigrid Paulussen miniSigrid Paulussen
Sigrid Paulussen is huisarts. Ze geeft de modulen medische basiskennis in het kader van de basisvorming psychotherapie.

Peter FrugtePeter Frugte
Peter Frugte is lichaamsgericht werkend psycholoog en SE-practitioner. Hij verzorgt het onderdeel psychologie van de cursus Psychosociale basiskennis.

borisvdhijden40x40Boris van der Hijden
Boris van der Hijden is arts met werkervaring in de zorg voor asielzoekers, intra- en extramurale psychiatrie en bedrijfsgeneeskundige preventieve gezondheidszorg.


Trainers Heart and Sexuality

Maya Kerstan
Maya Kerstan is trainer en therapeut Energetic Integration en Heart and Sexuality. Ze geeft de basistrainig Sexualiteit in Verbinding. 

Pieter Ruigewaard
Basisopleiding Lichaamsgerichte Psychotherapie (BodyMind Opleidingen). Sexual Grounding (Basis, Advanced en Therapeutenopleiding), Transactionele Analyse en Systemisch Werk (Phoenix Opleidingen).

Leertherapeuten Heart and Sexuality

ankeharmsen miniAnke Harmsen - Nijmegen
Anke volgde na haar opleiding HBO maatschappelijk werk de opleidingen Energetic Integration en de Therapeutenopleiding Sexual Grounding.

greetvlaming miniGreet Vlaming
Greet is Therapeut Heart and Sexuality. Ze geeft samen met Rian van Ineveld de workshop Primaire Hechting.

mayaMaya Kerstan
Maya Kerstan is trainer en therapeut Energetic Integration en Heart and Sexuality. Ze geeft de basistrainig Sexualiteit in Verbinding.

Pieter Ruigewaard
Basisopleiding Lichaamsgerichte Psychotherapie (BodyMind Opleidingen). Sexual Grounding (Basis, Advanced en Therapeutenopleiding), Transactionele Analyse en Systemisch Werk (Phoenix Opleidingen).

 

Trainers en docenten internationaal

larryheller2 miniLarry Heller
Larry Heller is psycholoog. Hij is geschoold in het traumawerk volgens Somatic Experiencing. Hij geeft de bijscholing Schaamte & Schuld. 

mariannebentzen miniMarianne Bentzen
Marianne Bentzen is mede-oprichter van het Bodynamic Instituut in Denemarken. Ze geeft de opleiding Neuroaffectieve psychotherapie. 

susanhart miniSusan Hart
Susan Hart is psycholoog, specialist en supervisor in de kinderpsychologie en psychotherapie. Ze geeft de opleiding Neuroaffectieve psychotherapie. 

Yvonne AgazarianYvonne Agazarian
Yvonne Agazarian is ontwikkelaar van de Systems Centered Therapy en oprichter van een gelijknamig instituut in Philadelphia, VS. Ze traint en superviseert SCT-therapeuten over de hele wereld. 

 

Medewerkers

Monique de Rooij
Monique de Rooij bemant het secretariaat van Bodymind Opleidingen. Ze is het eerste aanspreekpunt voor alle vragen over opleidingen en trainingen.

anjadeboerminiAnja de Boer
Anja is Energetic Integration-therapeut en leidinggevende van de facilitaire kring. Ze heeft ook zitting in de managementkring van Bodymind Opleidingen. 

paolavanderhulst miniPaola van der Hulst
Paola is Energetic Integration-therapeut. Ze verzorgt een belangrijk deel van de financiële administratie van Bodymind Opleidingen. 

paulhoukes miniPaul Houkes
Paul is Energetic Integration-therapeut en heeft een bedrijf in praktijkondersteuning. Hij verzorgt de publiciteit voor Bodymind Opleidingen.

 

 

Nieuwe website BMO

Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe Bodymind website, naar verwachting wordt deze begin mei gelanceerd. Ons nieuwe logo onthullen we hierbij alvast, je zult dit de komende tijd steeds vaker gaan tegenkomen! 

Zoeken

Algemene informatie

Nieuws en actueel

Lichaamsgerichte Diagnosiek en Interventies voor professionals
Jaartraining voor professionals, Start september  in Rotterdam. 
Lees meer...
opfacebook