Lichaamsgeoriënteerde Psychotherapie

Nu in Utrecht

Systemisch werk individueel

Het traject Systemisch Werk heeft een nieuwe focus. De nadruk ligt in de opleiding nu op het werken met opstellingen in de individuele praktijk, zowel als therapeut als in een coachingsrelatie.
Het opstellingenwerk staat al geruime tijd in de belangstelling. Dit komt omdat duidelijk is hoe groot de invloed is van de systemen en contexten waarmee we zijn verbonden. Iedereen is geworteld in zijn of haar gezin van oorsprong en van daaruit ook verbonden met de eerdere generaties.

Daarnaast leven we in verschillende groepen, in het werk, in het verenigingsleven, in de vrije tijd. Ook deze contacten hebben een sterke invloed op het individuele functioneren.

In het Systemisch Werk wordt de dynamiek binnen het systeem ruimtelijk neergezet. Dit gebeurt veelal in groepen, waarin representanten de belangrijke mensen uit het systeem van de cliënt vertegenwoordigen. In het nieuwe traject ligt de focus nu vooral op het werken met opstellingen in de individuele praktijk, dus in het één-op-één werken met cliënten. Ook daarin is het opstellingenwerk zeer waardevol. Er is wel een andere techniek nodig, omdat er immers geen (levende) representanten worden ingezet. Je werkt in plaats daarvan met vloerankers en andere hulpmiddelen. In vier blokken van elk twee dagen gaan we met het opstellingenwerk in de individuele praktijk aan de slag. De deelnemers leren de waarde kennen van het betrekken van het systeem bij therapie of coaching. Ook krijgen ze inzicht in en ervaring met het werken met verschillende hulpmiddelen die in het individueel werken kunnen worden ingezet.


Praktische informatie

Systemisch Werk Individueel

Doelgroep: therapeuten, coaches en hulpverleners met een praktijk, die het opstellingenwerk in hun individuele praktijk willen toepassen. Het traject is ook geschikt voor mensen die eerder de opleiding Bodymind Systemisch Werk hebben gevolgd, en die zich verder willen specialiseren in opstellingenwerk in de individuele praktijk.
Studieduur: 8 dagen, verdeeld over 4 blokken.
Kosten: €960 incl. koffie en thee.
Data: 21-22 april, 16-17 juni, 15-16 september, 27-28 oktober 2017
Locatie:  Centrum Holos te Utrecht
Trainer:  Henne Arnolt Verschuren

Download infosheet

Ik wil me aanmelden

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwe website BMO

Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe Bodymind website, naar verwachting wordt deze begin mei gelanceerd. Ons nieuwe logo onthullen we hierbij alvast, je zult dit de komende tijd steeds vaker gaan tegenkomen! 

Zoeken

Algemene informatie

Nieuws en actueel

Lichaamsgerichte Diagnosiek en Interventies voor professionals
Jaartraining voor professionals, Start september  in Rotterdam. 
Lees meer...
opfacebook